Storesøster anbefaler: PusleApps

Helt siden Lillemor fikk Ole Brumm-puslespill i storesøstergave har hun vært kjempeinteressert i puslespill. I barnehagen er det også kjempepoppis, og morgenen går ofte til å legge puslespill (eller også kjent som: «Jeg låner bare denne av deg, jeg» og «NEEEEIII! DEN ER MIIIN!!»), men saken er at de har blitt veldig flinke, de småttisene 🙂

Derfor har Lillemor også puslespill på iPaden som hun bruker å få spille når hun tar bussen inn til barnehagen. Det finnes mange, MANGE pusle-apper der ute, men her to vi har funnet som kan anbefales til små hender:

Puzzle ★ Fun for kids 2

Denne ble vi anbefalt av ei venninne. Den er gratis å laste ned, og da får du tre eller fire spill (husker ikke hvor mange det var). Lillemor spilte disse ganske lenge, før hun begynte å etterlyse fisken. Man kan jo se de spillene som er låst, og hun hadde veldig lyst til å spille de andre også. Etter å ha måtte trykke vekk at «Nei, jeg vil ikke kjøpe de andre spillene» SÅ mange ganger, fant jeg ut at 14,- ikke var så ille for å få fullversjonen som er tolv spill.

Skjermbilde fra spillet.

Dette puslespillet er som de første man gir til barna. Du vet, de som har sånn knott i midten og man skal pusle dyrene inn i formen sin. Enkelt og greit. Når man har klart et brett får man applaus og det kommer ballonger over skjermen. For Lillemor er dette nesten høydepunktet med hele spillet, for man kan poppe disse ballongene, og det er viktig å poppe de lilla først.

Brikkene ligger øverst, og man drar de bare på plass.
Skjermbilde fra spillet.

Elleville Elfrids Puslespill

Av en eller annen merkelig grunn lå dette spillet oppe da jeg åpnet App Store en dag. Mannen nektet for at det var han som hadde funnet det, og jeg, i ammetåken, kunne ikke huske å ha sett det før. Jaja, jeg klager ikke. Elleville Elfrids Puslespill er helt gratis og du får åtte fine puslespill!

Skjermbilde fra spillet.

Det finnes som sagt mange pusle-apper der ute, men det jeg ikke har likt med andre vi har prøvd er at brikkene ligger oppå brettet mens man pusler, og det hele er veldig rotete. Elleville Elfrid har fikset dette fint med at når man tar i en brikke blir alle de andre brikkene som ikke er puslet borte, slik at man lett kan se brettet. Det hjelper nok at alle brettene består av bare seks brikker, men det gjør det kanskje litt for lett for de eldre barna. Det fine med brettene er at brikkene er varierte med mange former til relativt rette kanter, og da blir jo spillet litt annerledes for hvert brett.

Hm, hvor skal denne brikken være?
Skjermbilde fra spillet.

Men som sagt: Gratis og med åtte brett — kjempefin. Man kan også velge mellom norsk, dansk og engelsk, og se en hel episode av Elleville Elfrid der hun spiller i korps.

Kommentarer

 1. Hild Frøya skrev:

  Det er så utrolig mange kjekke app for barn altså. Jeg leter etter iPad jeg nå, som Ingriden vår kan bruke, for hun er superflink, og storkoser seg når hun får spille på telefonen min. Så iPad begynner å bli et must her nå..
  Hild Frøya siste blogginnlegg: ♥ And the winner is…. ♥

  • Hanna skrev:

   Ja, jeg trodde ikke jeg kom til å like at toåringen skulle spille på iPad, men det finnes mange smarte og fine spill der ute 🙂

 2. Mammakine skrev:

  Hei Hanna! Ja, jeg fant trunky. Og den var super. Hvertfall med tanke på at jeg skal reise hjemover alene med begge barna 🙂 takk for tips til iPad. Den er også flittig i bruk på flyreiser og ellers, og pusling er stas! Ha en fin kveld. Klem!

  • Hanna skrev:

   Bare hyggelig 🙂 Fint å kunne dele fine apper i jungelen av dårlige eller dyre 🙂 Trunki er flott, spesielt når man reiser alene og med mye håndbagasje! Kos dere videre!

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge