St. Nikolaus

Siden mannen min er født og oppvokst i Tyskland har vi forskjellige tradisjoner fra barndommen. Han ønsket å innføre noen av hans tradisjoner til vår familie, og det ble da St. Nikolausdagen. Kvelden den 5. desember pusser barna en sko eller støvel og setter den ut til St. Nikolaus som fyller den med gaver hvis barna har vært snille. Etter reformasjonen var det Jesusbarnet som kom med gaver, den tradisjonen vi kjenner, så det å gi gaver ble flyttet til julaften. Her i Norge henger litt av den originale tradisjonen igjen, bokstavelig talt. Vi henger nemlig opp strømpe på lillejulaften, som blir fylt med gaver (for det meste godteri) over natten.

I går kveld pusset barna vinterskoene sine før de ble satt ut i gangen i håp om at de kanskje ble fylt med noe fint. Og gleden var stor da de i morges fant en liten pose med noe godt i, sammen med det som ble deres kalendergave for dagen.

Mye godt å smake på…

Barna gikk rett på godteposen, som inneholdt pepperkake og en liten boks med rosiner til lillebror, og litt ekstra som kjærlighet på pinne, FOX og sjokoladepenger til storesøster. Det var ikke før pappa hjalp Knerten med å åpne sin pakke at de skjønte at det var enda mer fra St. Nikolaus.

Er det pakker også?

Godt med rosiner til frokost! Og pakke, da.

Barna fikk altså selve stallen til julekrybben i dagens pakke, og det var stas! Selv om det virket som det spiselige var mer interessant enn selve gaven… Nå gleder jeg meg til julekrybben er komplett! Hittil har det kommet en engel, kamel og en okse til stallen.

Kommentarer

 1. Line skrev:

  Så lur pakkenalender!
  Den skal æ stjele til neste år 😉

 2. Karin skrev:

  Såååå koselig da,ser for meg de søte små i skopussinga,forventningsfulle og spente:)

 3. Frøken K skrev:

  Ååååh, for en herlig tradisjon!! Julen burde være fylt med masse sånn kos! 🙂
  Og jeg blir som alltid helt imponert over hvor nydelige unger du har <3 smelter helt!!

Trackbacks

 1. […] sinneanfall Det som er mest trist er at jeg går glipp av den nye tradisjonen vi har startet med St. Nikolaus. Da gjelder det å holde seg okkupert hos Victoria’s Secret, Camden Market eller alle de […]

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge