Storesøster 3 år

Kjære lille jenta mi!

Tenk at det i dag er tre år siden jeg ble mamma for første gang! Det føles lenge siden og det føles som om det var i fjor. Det siste året har vært både kjempefint og utfordrende, for oss begge, tror jeg. Denne selvstendighetsfasen du er gjennom har vist seg veldig i år, og jeg må med tungt hjerte erkjenne at jeg flere ganger har mistet hodet selv om jeg vet med meg selv at du hverken mener det vondt eller klarer å kontrollere det selv. Heldigvis koser vi oss for det meste sammen, selv om det i perioder har vært tungt.

Jeg vet også at det ikke har vært lett å bli storesøster. Jeg merket det på humøret ditt da lillebror var en måned gammel, selv om du aldri har sagt noe om hva du virkelig føler. Selv husker jeg godt hvordan det var å bli storesøster, så jeg har prøvd å prioritere deg, men det er ikke alltid like greit. På den andre siden vil jeg si at du er utrolig flink med lillebroren din, selv om han alltid skal ødelegge tårnene du bygger, og rote i maten du lager, så leker dere jo fint sammen det meste av tiden.

Dette året har du gått i tre forskjellige barnehager, og vi har merket akkurat hvor viktig det er at du føler deg trygg og tatt vare på i barnehagen. Det er jo egentlig en selvfølge, men man merker det så ekstra godt når noe er galt. I den barnehagen du går i nå har du fått mange venner, og du blir faktisk løpt ned når du kommer i barnehagen fordi barna vil leke med deg. Utrolig fint for en mamma å se! Nå må du bare ikke bli høy på pæra da 😉

Du har også i løpet av kort tid blitt veldig flink til å tegne. Dere skulle tegne dere selv i barnehagen, og slik ser altså du ut:

Selvportrett

Selv om du alltid har vært glad i å tegne, så laget du bare kruseduller og streker en måned før du tegnet denne tegningen 🙂

På kort tid har du også gjort et hopp språkmessig. Nå snakker du i ett sett, så vi blir svette i ørene, hehe. Men det er morsomt, og du er ganske så veslevoksen også. Hvis du har lært noe nytt og forteller det videre til andre, så legger du til: «Det sa mamma. Mamma sa det!» med en viktig mine. I dag fikk bestefar vite at han måtte spise opp maten før han fikk drikke, for det hadde mamma sagt. Du er nemlig veldig flink til å drikke deg mett hvis du får juice eller noe annet godt til maten.

I dag sa bestemor: «Emmy er en berikelse.» Søte jenta mi! Det har hun så klart helt rett i. Jeg tar meg selv i å tenke at du er eldre enn du er, for du ble så veldig stor da lillebror ble født. Men du er jo fremdeles den lille jenta mi, som plutselig kan kaste deg rundt halsen min for å gi meg en klem, eller løper bort til meg og legger den lille hånden din i min når vi er ute.

Du er flink med komplimenter, og strør de rundt deg. Også til deg selv. «Jeg er ‘nill!» sier du plutselig, og pappa og jeg må smile til hverandre. Du liker å hjelpe til, spesielt å dekke bordet. Da er du ordensbarn, og fortjener en pepperkake etterpå, mener du selv. Jeg mistenker at det er kalendergave i barnehagen du snakker om, men det er jo greit med en pepperkake etter maten hjemme også, så lenge du spiser maten, da 😉

Siden du er så glad i å synge har du i vinter begynt i kor. Du synger faktisk hele dagen, og det går mye i «Santa Lucia» og «Bæ, bæ lille lam» for tiden. Ennå er du veldig sjenert og tør ikke gjøre så mye ut av deg i koret, men vi håper det kommer seg etter hvert 🙂

Til å ikke være interessert å prøve å gå på do eller potte, ble du på kort tid (det gikk på under en uke!) bleiefri. Vi hadde med jevne mellomrom spurt om du ville gå på potta, men fikk som regel bare nei til svar. Jeg så for meg at vi måtte vente med å prøve til neste sommer igjen, men plutselig hadde du bare bestemt deg, og du gikk uten bleie på dagtid. Og bare noen dager uten bleie ville du også sove uten, og selv om vi var skeptiske, så lot vi deg prøve. Du er så flink jenta mi! Det gikk så fort at vi har nesten to hele pakker med bleier igjen som bare må vente til lillebror blir litt større 😉

20 spørsmål

 1. Hva er favorittfargen din? Rosa og lilla. Og rød! Og rød, mamma!
 2. Hva er favorittleken din? Kosekaninen.
 3. Hva er din favorittfrukt? Eplefrukt!
 4. Hva liker du best å se på TV? Dora!
 5. Hva liker du best å ha på deg? Ulltøy. Og kjole.
 6. Hva er ditt yndlingsdyr? Fajaff! (Giraff, altså)
 7. Hva er yndlingssangen din? «Bæ, bæ lille lam gikk på resturant»
 8. Hva er din yndingsbok? Pinpjessebok! Jeg æælsker pinpjessebok! (Jeg vet ikke helt hvilken prinsessebok du snakker om, men du er for tiden veldig glad i Albert Åberg og Tassen.)
 9. Hvilket godteri liker du best? Tyggis! (Har du noen gang spist det? Nei, trodde ikke det…) Sjokolade!
 10. Hva liker du best å drikke? Eplejuice
 11. Hva liker du best til frokost? Brødskive med prim. Og smør. (Smøret trenger ikke være på brødskiven…)
 12. Hva liker du best til middag? Pasta!
 13. Hva er yndlingsspillet ditt? Snurre og lage mat (Bingo og Toca Kitchen)
 14. Hva liker du best å gjøre ute? Ake.
 15. Hvilken årstid liker du best? Vår!
 16. Hvem sover du med om natten? Kosekaninen.
 17. Hva vil du bli når du blir stor? Lage mat. (Kokk, eller?)
 18. Hva liker du best å gjøre sammen med pappa? Ake!
 19. Hva liker du best å gjøre sammen med mamma? Spise mat! (Hm.)
 20. Hva liker du best å gjøre sammen med Knerten? Være snill med Knerten.

Lillemor 3 år

Du er omtenksom og søt, du tar med gaver til oss fra barnehagen, du er hjelpsom, kosete, energisk, frittalende, kreativ, elsker å lære nye ting, og egentlig ganske så tålmodig med lillebroren din.

Jeg æælsker deg, Lillemor!

Mange klemmer fra mamma 🙂

Kommentarer

 1. Karin skrev:

  Blir så rørt her jeg sitter….jeg æ ælsker dere:) Klem

 2. Line skrev:

  Fine, fine, fine Emeline!
  Huske da æ va på besøk hos dokker i Oslo, og søta bare va tre måna gammel! Så bitteliten, så søt og ho fikk mæ til å få lyst på egne unga 😉
  Æ håpe tjeåjsdagen har vært supej!

 3. Frøken K skrev:

  For en herlig jente du har! 🙂 Kjente jeg ble veldig rørt av det fine innlegget ditt til henne 🙂
  Frøken K siste blogginnlegg: Året som var

 4. Anette skrev:

  Søteste innlegget ever! Godt nyttår!!! 😉
  Anette siste blogginnlegg: Jammenduskalhadenne!

 5. Fru Thoresen skrev:

  Så godt det er å lese den kjærligheten og stoltheten du har for henne, jeg kjenner den igjen 🙂 Det har vært moro å følge utviklingen hennes på bloggen din – ho ser ut til å være en fantastisk lita stor jente 🙂
  Gratulerer med dagen som var, og godt nyttår til dere alle sammen!
  Fru Thoresen siste blogginnlegg: Takk for 2012!

  • Hanna skrev:

   Man er jo så klart litt subjektiv når man forteller om barna sine, men Lillemor er bare helt fantastisk flott 😀 Takk for gode ord!

   Godt nyttår til dere også 🙂

 6. Maria skrev:

  Gratulerer med dagen som var til verdens fineste lille Emmeline 🙂

Trackbacks

 1. […] Vi tok opp en tysk tradisjon med å feire St. Nikolaus. Storesøster koste seg på nissefest i barnehagen, og vi fikk alle komme på Luciafeiring. Jeg laget hjemmelagde pepperkaker for første gang. Knerten flyttet til eget rom. Vi feiret jul sammen med svigerfamilien. Etter mye venting til «etter det har blitt snø ute, og etter jul» ble Lillemor tre år. […]

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge