Knerten 12 måneder

Kjære Knerten min!

I dag er du offisielt ikke en baby lenger… Tenk at det i dag er ett år siden du kom til verden. Et år siden du fylte fødestua med den mest skjærende gråten jeg noen gang har hørt, og likevel var det så godt å høre deg hyle etter å tidligere hatt en fødsel uten et pip.

Det har skjedd så mye dette året, og jeg vet rett og slett ikke hvor tiden har blitt av! Vi har ledd sammen, vi har grått sammen, vi har hatt mange, mange timer sammen med kos, du har lugget og bitt meg, og jeg har kysset deg til du har måtte skyve meg vekk. Du er så god at jeg har ikke ord, og du er den blideste lille gutten jeg noen gang har møtt.

Fineste familien vår!

Fineste familien vår!

Du viser så godt at du er glad i oss alle sammen, og ansiktet ditt lyser opp når noen i familien kommer hjem. Kanskje aller best er det når storesøster kommer trampende inn i gangen fra barnehagen, og gir deg en sånn klem som er ment veldig godt, men som kanskje er hakket litt for voldsomt. Hvis du våkner først på morgenen bruker du å leke litt på rommet ditt, men du bare venter på at søster skal våkne, for med én gang du hører noe fra rommet hennes, krabber du i superfart bort og dytter opp døren. Noen ganger klarer du ikke vente engang, og stormer inn, roper: «ÆH!», krabber bort til senga og begynner å bable. Storesøster gnir seg i øynene og gir deg en bjørneklem i halvsøvne, før hun klatrer ut av sengen for å starte dagen sammen med deg.

Det er så fint å se dere leke sammen. Som en følelse av å være forelsket — det må jo være det de kaller morskjærlighet — som bare flommer over! Søteste barna mine!

Selv om du ennå ikke har noen ord (bortsett fra at pappa mener du sa «opp» da han var inne hos deg en natt), så skjønner vi veldig godt hva du mener. Det går for det meste i variasjoner av «ah»:
«Ah?»: Hva gjør du?/Kan jeg få den?/Se på denne!
«AH!»: Jeg trenger hjelp!
«Aaaah»: Løft meg opp. Nå.
Ellers går det mye i «vævævævæ», «nnanana» og «nnnh». Hvis du sier «vævævævæ» og jeg sier: «Mamma?», svarer du: «Vævæ?» Så sier jeg: «Ma-ma» og du svarer: «Væ-væ», så kanskje jeg rett og slett er Vævæ? 😉

Knerten og Vævæ

Knerten og Vævæ

Du følger veldig med på hva vi gjør, og du er veldig flink til å leke med lekene dine. Du leker på en måte eldre barn leker, men jeg kan ikke helt sette fingeren på akkurat hva det er du gjør… Du elsker leker med lyder, og alle fjernkontroller eller andre ting som ligner litt, er telefoner. Av en eller annen grunn kan du også sku av tastelåsen på den ordentlige telefonen også, smartingen. Jeg vet ikke om jeg skal innrømme det, men du bærer litt preg av at vi er en duppeditt-familie. Du er veldig interessert i både iPad og iPhone, og er veldig flink til å spille de to spillene vi har som passer til din alder 😉 Noen ganger er det litt uenighet om hvem som faktisk låner iPaden, men du synes ikke det gjør noe å få prøve storesøsters spill om du skulle miste din tur… Selv om søster ikke synes så mye om akkurat, hehe.

Du har ennå ikke gått noe mer enn et par skritt, og hvis vi aktivt setter oss ned og prøver å få deg til å gå, så kaster du deg heller ned for å krabbe til oss. Det går jo så raskt å krabbe, så hvorfor drive risikosport?! 😉

Ellers synes du det er kjempemoro å leke «Borte, titt tei», og klapper gjerne litt for deg selv når du er ferdig 🙂 Du elsker at jeg later som jeg spiser fingrene dine, og aller best er det hvis du blir litt skremt fordi jeg gjør det så plutselig. Det er også moro å leke med føttene dine, og å «gå i skogen» er en slager. Du har blitt så mye mer glad i bøker nå, og kan dra ut et par før du setter deg ned for å se i en. Merkelig nok er det samme bøkene storesøster likte best som du også liker, og det er moro å se.

Og endelig har du lært deg å klatre ned trapper nå! Du har jo ropt på oss for at vi skal hjelpe deg ned trappen, og hver gang har vi vist jeg hvordan man krabber ned, men etter flere måneder med dette klatret du plutselig ned av deg selv. Og da jeg gjorde et utrop i glede, satte du deg på rumpa og klappet litt for deg selv 🙂

Du har begynt å spise litt selv nå. Jeg sier litt fordi du begynner bra, før det går over til å slå skjeen i bordet for å lage matflekker og gni det utover, og etter det går det bare i å kaste skjeen i gulvet… Men jeg synes jo du er relativt flink da, lille gutten min. Og matglad har du blitt, og prøver gjerne noe nytt. I går da storesøster kom hjem fra barnehagen og jeg skulle sjekke om hun hadde spist opp alt, lå det en brødskive med prim igjen. Du nølte ikke et sekund, men grafset tak i den og gomlet i vei. Og tror du ikke du spiste hele brødskiven? Du har jo alltid vært en liten gutt med litt ekstra på kroppen, men etter du var syk rundt nyttår har du blitt merkbart tynnere. Heldigvis ser det ut til at matlysten din har kommer tilbake nå 🙂

Åh, Knerten! Du er blid som ei sol, gir ut klemmer både titt og ofte, du stråler opp når du kommer krabbende mot oss, og du er så god at det halve kunne vært nok! Du er den lille snusken min, lillebror, minstemann, Knerten Kos, Løvegutten, Lejon, Nerten, kosepus, Neo. Du er overraskelsen jeg ikke kunne vært uten, og som gjør familien vår komplett.

Nom nom! Bursdagskake er godt!

Nom nom! Bursdagskake er godt!

Elsker deg, lille Knerten min!

Klem, Vævæ.

Kommentarer

 1. Siv skrev:

  Gratulerer så mye til lille Knerten! Så fantastisk søt han er 🙂

 2. Karin skrev:

  Ååååå…snufs!! Du skriver så ufattelig bra du «vævæ». Så utrolig flott liten familie. 🙂 Klem fra oss.

 3. Frøken K skrev:

  Ååå, så herlige innlegg du skriver om barna dine 🙂
  Gratulerer med dagen til Knerten!! 🙂
  Frøken K siste blogginnlegg: Så.. Ligner hun?

 4. Gratulerer!! Tenkt at han alt er ett år 🙂 veldig fint skrevet om Knerten, det var veldig artig å lese, og godt å se at det ikke bare er oss som har mange kallenavn på den lille 😉
  Mamma Marianne siste blogginnlegg: Oppfriskning av klær

 5. Fru Thoresen skrev:

  Gratulerer så mye med dagen til den skjønne gutten 🙂
  Fru Thoresen siste blogginnlegg: Baby-forberedelser

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge