Pikekyss

Jeg er som sagt ikke akkurat en kløpper på kjøkkenet. Til lillemors bursdag ville jeg lage pikekyss, noe jeg hadde fått for meg skulle være så enkelt at selv jeg kunne klare det. Og det er vel det, i og for seg, men når man er ei kløne uten veldig mye fancy på kjøkkenet, så må det jo gå galt. Jeg kan fortelle om klissete søl opp etter vegger og skap, en gutt som satt måpende og så på, søl utover hele benken, pikekyss som så ut som miniatyrbæsjer… Jadda. Men jeg fikk det til da, til slutt. Dvs, jeg er ennå ikke eier av en sprøytetipp med stor åpning, så pikekyssene så heller ut som små sopphatter, men det får bare være.

Du trenger

 • 2 eggehviter
 • 80 gram sukker
 • 7 ml vaniljeekstrakt
 • Ev. farge

Du gjør

 • Pisk egg, farge og vaniljeekstrakt til stivt skum. Vær tålmodig.
 • Ha så i sukkeret litt og litt, og pisk til blandingen bli blank og luftig. Tror jeg pisket i 5-10 minutter.
 • Ha blandingen i en sprøytepose og bruk (om du har, hehe) en stor tipp og sprøyt ut pikekyss på et bakepapirkledd stekebrett. De kan gjerne være nære da de ikke forandrer form i ovnen.
 • Stek på 100 °C i en time, og la de stå i ovnen en time etterpå slik at de blir ekstra tørre.
 • Oppbevares i lufttett boks til de skal spises.

Pikekyss

I de fleste oppskrifter står det også at man skal ha i noen dråper sitron, men siden Knerten ikke tåler sitrus har jeg droppet det, og de ble veldig gode likevel 🙂 Jeg leste også noen steder at man skulle ha i fargen til sist for å lettere kunne farge i flere farger, men da opplevde jeg at blandingen falt sammen, og pikekyssene ikke ble noe av i det hele tatt. Det er viktig at de er luftige når de sprøytes på brettet altså. Men så brukte jeg konditorfarge og ikke fargepasta, så det er vel årsaken 🙂

Kommentarer

 1. Fanny skrev:

  Det er nok eggehvitter du mener, for har du en dråpe av plommen oppi kan du bare glemme å få den stiv 😉
  Fanny siste blogginnlegg: Kylling i ovn – Mmmm!

  • Hanna skrev:

   Haha, ja, så klart! Men det hadde jo vært typisk meg å bruke hele egg også da 😉 Takk for at du påpekte det 🙂

 2. Fru Thoresen skrev:

  Takk for oppskriften! Syns de så fine ut jeg 🙂
  Hvor mange pikekyss fikk du ut av den oppskriften?
  Fru Thoresen siste blogginnlegg: Kontantstøtten

 3. spesiellinor skrev:

  De så god ut 🙂
  FIkk et sånt makronbrett til jul, som jeg ikke har prøvd enda, men kanskje det går an å lage pikekyss på de også så alle blir like store?

  • Hanna skrev:

   Det gjør det sikkert! Man kan sitter også bruke et lokk eller et glass som mal og tegne på bakepapiret for å ha en størrelse å gå etter 🙂 Jeg tok det på frihånd — bæsjeformede pikekyss smakte like godt som hattepikekyss 😉

 4. Anna Li skrev:

  Stilig! Denne må jeg prøve! Jeg elsker sånne! 😀

Trackbacks

 1. […] Så lagde jeg rosa og hvite pikekyss. […]

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge