Hello Kitty-kake

For å lage en Hello Kitty-kake til bursdagen gjorde jeg det så enkelt som mulig for å prøve å la katastrofene være så få som mulig 🙂 Selve kaken var en 1-2-3-sjokoladekake (hadde lyst til å lage bløtkake, men fant ikke i farta og orket ikke utfordre skjebnen ved å prøve med på min første sukkerbunn til Lillemors bursdag) som ble laget i en langpanne (30 x 40 cm). Så skrev jeg ut et bilde av Hello Kittys hode slik at det fylte et A4-ark (jeg brukte dette bildet), klippet det ut og skar ut silhuetten to ganger (avskjæret tenkte jeg å lage cake balls eller cake pops av, men fant ut at jeg hadde nok kake til selskapet, så det ble fryst til en annen gang). Så lagde jeg smørkrem til å ha mellom lagene og over kaken. Mannen var litt ivrig med å stable kakene så han la de oppå hverandre før jeg fikk smurt krem mellom, så jeg turte ikke prøve å ta den av igjen…

Jadda, jeg var litt utålmodig med smørkremen, så den var ikke helt romtemperert før jeg blandet den, og derfor ble det små klumper.

Jadda, jeg var litt utålmodig med smørkremen, så den var ikke helt romtemperert før jeg blandet den, og derfor ble det små klumper.

Så laget jeg marshmallowfondant. Noe jeg aldri hadde gjort før. Etter litt kliss gikk det egentlig veldig bra, og det var jo så lett å jobbe med! Det eneste var at jeg ikke har noe fancy utstyr som en sånn greie man kan rulle kakelokk på eller skjærekniv, så jeg ropte hysterisk på Mannen da fondanten begynte å revne da jeg skulle legge den over kaken… Heldigvis ga oppskriften minst dobbelt så mye fondant enn det jeg trengte, så jeg hadde mye å gå på.

Mjau?

Mjau?

I anledning kakepynting hadde jeg gjort innkjøp av fargepasta i rosa og svart (førstnevnte på salg og andre litt hysterisk samme kveld) som jeg farget en liten del fondant med. Siden jeg hadde utskriften av søteste katten i 1:1 brukte jeg bare den til å forme øyne og værhår, mens sløyfen ble laget på frihånd. Siden jeg hadde gjort litt research på Hello Kitty-kaker på forhånd hadde jeg fått med meg at noen hadde lagt spaghetti inni værhårene for å stive de ut, så jeg gikk for det, jeg også. Og mens jeg stod der og trillet værhår angret jeg bittert på at jeg hadde vært kjip og ikke kjøpt gul fargepasta og hadde tenkt å gå for gul Non Stop (som jeg skulle pille av en gammel pepperkake, høhø). Etter å ha jobbet to timer på overtid (vi har en liten som mener at klokka 5 er en ok tid å stå opp på), måtte jeg bare la den ferdigformede fondanten ligge på benken til neste dag. Det var egentlig ikke så dumt siden den ble litt hardere og lettere å feste dagen etter.

Så etter å ha rådført meg med hun venninna mi som lager fantastisk flotte kaker brukte jeg royal icing til å feste pynten, og en fuktig klut til å «støvtørke» melis av fondanten. Og nesen ble en Smarties! Hvis jeg skulle gjort noe annerledes hadde jeg hatt litt mindre icing under sløyfen siden det begynte å tyte ut på sidene 😉 Men sånn stort sett synes jeg det ble riktig så flott, om jeg får si det selv 🙂 Lillemor hadde vanskeligheter med å holde fingrene av fatet før gjestene kom…

"Hello Kitty har sånn hår som Aurora!"

«Hello Kitty har sånn hår som Aurora!»

Og her er oppskriften hvis noen lurer:

Kakebunn

 • 1-2-3-kake

Blande vann og olje, ha i kakeblandingen og rør til en jevn kakedeig. Stek i langpanne som anvist på pakken.

Sjokoladesmørkrem fra Cacas

 • 100 g temperert margarin
 • 300 g siktet melis
 • 1,5 ss kakao
 • 1,5 ts vaniljesukker
 • 3 ss kaffe (jeg droppet det og brukte vann)

Pisk smør med det tørre til en jevn blanding. Bland inn kaffe/vann.

Marsmallowfondant

 • 200 gram Marshmallows
 • 2 ss vann
 • ca. 500 gram melis
 • Ev. farge

Ha marshmallows i en bolle og hell over vannet. Sett i mikroen på full styrke i ca. ett minutt. Ha i eventuell farge og rør godt. Bland i melis til fondanten ikke er klissete lenger. Man bruker mye mer enn man tror, fant jeg ut med superklissete fingre 😉 Bruk en fuktig klut til å tørke av melis slik at fargen kommer sterkere fram når du er ferdig. Om du har is i magen kan du med grei margin halvere oppskriften siden jeg fikk altfor mye til overs.

Royal icing

 • 1 eggehvite
 • ca. 3-4 dl melis

Visp eggehviten til den blir luftig. Sikt inn litt og litt melis av gangen. For å teste om icingen er ferdig kan du ta litt mellom tommel og pekefinger og dra fingrene fra hverandre. Da skal du få to topper på fingrene, og blandingen skal være seig.

Ta-daa!

Hello Kitty-kake

Kommentarer

 1. Frøken K skrev:

  Er fremdeles gobsmacked over den fine kaken, selv om du synes den var enkel å lage! Superfin!!
  Frøken K siste blogginnlegg: Da var det opp og avgjort!

 2. Fru Thoresen skrev:

  Er skikkelig imponert over deg jeg, her har du MASSE husmorpoeng! 🙂
  Fru Thoresen siste blogginnlegg: En såkalt “fødselssamtale”

 3. Kaken din ser så proff ut! Jeg blir like imponert hver gang jeg ser den 🙂 oppskriften skal lagres!! 🙂

  God helg!
  Mamma Marianne siste blogginnlegg: Er jeg voksen nå?

 4. Katha skrev:

  Superfin. Har tenkt til å lage denne til bursdag i morgen. Lurte på om du lagde to bunner og stablet oppå hverandre? Skjønte ikke helt:( Katha

  • Hanna skrev:

   Takk 🙂 I utgangspunktet tenkte jeg å bare lage én bunn, men jeg lagde en 1-2-3-kake i langpanne og da ble det nok kake til to bunner. Altså lagde jeg en langpanne og med det bildet jeg brukte (det som ligger lenke til) fikk jeg plass til to hoder ved siden av hverandre som jeg stablet oppå hverandre 😉 Håper du skjønte det, bare spør om det skulle være noe annet.

 5. monica skrev:

  Takk for inspirasjon. Jeg har laget kaken og servert den med stor suksess i dagens 4-års bursdag. La den ut på bloggen min her og nevnte deg nederst, så vet du det:
  http://monicasoppskrifter.blogspot.no/2013/11/barnebursdag-og-hello-kitty-kake.html

  Hilsen,
  Monica
  / Monicas Matverden

Trackbacks

 1. […] Hello Kitty-kake (av 1-2-3 sjokoladekake), måtte så klart også til (skal skrive et innlegg om den snart): […]

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge