Lek godt!

I anledning at Lego Duplo har lansert en ny serie for de aller minste ble jeg invitert til pressevisning for å høre om deres nye produkter og hvordan de utvikler lekene sine. Lego er jo en storfavoritt her i huset. Da barna laget ønskelister (dvs. Lillemor lagde ønskelister til begge to) var det Duplo på begge. Knerten samler visst på bilparken til Cars. Lillemor eeeelsker prinsesser og har hittil klart å skaffe seg både Duplo-Snehvit og Duplo-Tornerose.

Lek!

Siden det tidvis (nei, alltid) flyter over med leker her synes jeg det er greit at de lekene barna har er leker som faktisk blir lekt med, og enda bedre: Blir brukt i flere år. Det som er så flott med Lego er at barna vokser med de. Knerten bruker de til å lage lyder, kjører med biler og har begynt å prøve å sette klosser sammen. Storesøster bygger tårn til taket, lager egne byggverk som broer og kaker, og leker rollespill med figurene.

Prinsessevogn

Lego ønsker at barn lærer og utvikler seg gjennom leker, og har tre hovedpunkter:

 • Lærende lek med klosser i forskjellige farger, former, og noen har også bokstaver og tall.
 • Rollespill hvor barna spiller ut scenarier i omgivelser de kjenner igjen fra dagliglivet som for eksempel butikken, bensinstasjonen, sirkus, gård eller dyrehage.
 • Alle Duploproduktene oppfordrer til kreativ lek, og det er spesielt dette den nye serien har til grunnlag med sitt åpne konsept der det er fantasien som bestemmer hvordan klossene skal settes sammen i større grad enn i de andre settene.

Den nye begynnerserien består av tre sett, og er for barn fra 1,5 til 3 år.

Duplo Starter Kit

Dette flotte byggesettet har mange ekstra store Duploklosser i flotte, klare farger, og jeg likte spesielt godt de med striper, stjerner og prikker, for de minner meg om nostalgiske treklosser 😉 Med i pakken er det også en byggeplate med hjul og snor slik at den kan dras den etter seg — flott for de minste! Vi var så heldige å få med oss denne hjem, og storesøster var så ivrig med å prøve den at Knerten pent måtte vente på tur.

Duplodyr

Så en liten sidehistorie:
Jeg hadde sagt i fra til Lillemor at jeg skulle på et møte, og at hun og Knerten kunne være med og leke med Duplo. Det syntes hun hørtes veldig spennende ut og gledet seg masse. Sånn bortsett fra at det ble litt dulling med barna mens jeg samtidig prøvde å få med meg det som ble sagt, så gikk det ganske så bra. Og da vi skulle dra hjem og Lillemor ble tilbudt en pakke med en bondegård tror jeg øynene holdt på å falle ut av hodet på henne. Hun ble så forfjamset at hun var på vei hjem uten sko, og bar stolt den store esken rundt 😉

"Drit i skoene, mamma -- jeg har fått meg bondegård!"

«Drit i skoene, mamma — jeg har fått meg bondegård!»

Knerten fikk seg en puttekasse man kan bygge dyr med som han synes er veldig flott. Det er nok en stund til han skjønner dette med å sortere klosser, men det er nettopp det som er så flott med Lego, at det kan brukes på forskjellige nivåer 🙂 Da vi gikk hjemover igjen sa storesøster klart ifra: «Jeg vil være med deg på møte i morgen også, jeg!»

Innlegget er sponset.

Kommentarer

 1. Frøken K skrev:

  Du sa det ganske fint.. leker som vokser med barna og blir brukt! Absolutt noe og tenke på. Kan tenke meg det ble stor stas med en så flott bondegård sånn helt ut av det blå 🙂
  Frøken K siste blogginnlegg: 3 måneder

  • Hanna skrev:

   Ja, man skjønner raskt hva som er bra leker og hva som bare tar opp plass og samler støv. Kvalitet over kvantitet 🙂

Trackbacks

 1. […] er jo som kjent Duplofans her i huset, så vi ble hoppende glade da vi fikk leke mer med Duplo. Lillebror fant raskt bamsen […]

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge