Retromoro fra Disney

Jeg er tilbake fra filmpremiere i storbyen! Ikke visste jeg at man måtte skaffe egne 3D, men heldigvis hadde daten min orden i sakene, og 3D-briller med 🙂

Rive-Rolf -- en misforstått slemming. Bilde fra Disney.

Rive-Rolf — en misforstått slemming. Bilde fra Disney.

For en spillejente som meg var Rive-Rolf midt i blinken! Herlighet! Filmen er full av referanser fra old school spill som Super Mario, Pacman Sonic og Street Fighter. Spillet som hovedpersonen er i heter «Fikser’n Felix Jr.» og står i en spillehall. Når hallen er stengt og menneskene borte, kan alle figurene bevege seg fritt mellom spillene. Selve Rive-Rolf ligner litt på Donkey Kong. Jobben hans er å knuse en bygning som helten Fikser’n Felix fikser med den magiske hammeren sin, men Rolf er lei av å være skurken. Når spillet feirer 30-årsjubileum uten at han blir invitert er det dråpen som får begeret til å renne over. De andre i spillet gjør det helt klart for han at han ikke blir likestilt med dem før han vinner en medalje slik som Felix gjør.

Vanilje Von Sukkertopp, søt og rappkjeftet. Bilde fra Disney

Vanilje Von Sukkertopp, søt og rappkjeftet. Bilde fra Disney

Rolf drar fra spillet sitt i søken på en medalje og ære, men ender opp med å slippe løs en dødelig fiende som kan ende alle spillene i arkaden. På sin vei blir han kjent med den søte, men småirriterende, glitchen Vanilje Von Sukkertopp, fra et gokart spill (som gir litt Mario Kart-vibber). Sammen prøver de å hjelpe hverandre med sine mål.

Jeg så filmen på norsk, og tror nok den hadde vært bedre på engelsk for oss voksne, men barna i salen hvinte, lo og kommenterte høylytt under filmen (for ikke å snakke om at de prøvde å ta på 3D-effektene), så det virket som den slo godt an for de minste. Jeg elsket detaljene som pixellampene, den hakkete måten beboerne i Felix’ bygning bevegde seg på, da Konamikoden ble brukt, og spøkelset fra Pac Man som ble igjen etter «Anonyme Slemminger»-gruppa 😀 Den virkelige skurken i filmen var til tider ganske så skummel (fikk flashbacks til da søstra mi hylgråt på Den Lille Havfruen), så jeg synes aldergrensen på 7 år passet bra.

Innlegget er sponset.

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge