Pastamoro

Lillemor elsker pasta, og som regel vil hun ikke ha noen type saus på. Bare pasta. Og litt kjøttdeig eller annet kjøtt. Så her er to varianter vi har brukt for å gjøre pastamiddagen litt annerledes 😉

Pølsepasta!

Pølser på pinner :)

Pølser på pinner 🙂

Du skjærer opp passende pølsebiter og stikker spaghetti gjennom slik at pølsen er midt på. Neste gang blir nok pølsebitene litt mindre, siden den sammen med spaghettien blir litt for stor for en munnfull. Jeg knakk den tørre spaghettien i to også, for det er vanskelig nok å spise uten så mye søl når de er lange 🙂

Det å stikke inn spaghettien er litt jobb, men det er så lett at barna gjerne kan hjelpe til. Så er det bare å koke så lenge som du vanligvis koker spaghettien, og servere med saus eller ketchup om barna liker det.

Pølsedyr!

Pølsedyr!

En annen variant er farget pasta.

Da koker vi bare pastaen som vanlig og har fargepasta fra Wilton i vannet mens det koker. Tadaa!

Knallrosa makaroni!

Knallrosa makaroni!

Hvis man orker den ekstra oppvasken kan man koke forskjellige farger i forskjellige kasseroller. Egentlig hadde jeg lyst til å prøve det med spaghetti, men jenta mi ville bare ha makaroni 🙂 Det går også an å farge hvit saus hvis man føler for å gjøre maten mer fargerik. Eller, hva med regnbuepasta? Noen som orker å vaske opp syv kjeler?

Og så kan man gjøre en kombinasjon av begge! Pølsepasta i regnbuefarger 😉

Noen som har tips om hvordan gjøre middagen litt mer morsom? Jeg kjenner jeg trenger tips til enkle, men mine middager for tiden.

Kommentarer

 1. Fru Thoresen skrev:

  Artig 🙂
  Eneste jeg kan komme på av tilsvarende er å bruke pepperkakeformer på en eller annen måte, noe i stilen Susanne Kaluza gjør med matpakkene sine? 🙂
  Fru Thoresen siste blogginnlegg: Tilfeldig tirsdag #9-2013

  • Hanna skrev:

   Ja, har tenkt å prøve stekt fiskepudding i fine figurer, men vegrer meg sånn siden jeg ikke likte fiskepudding så godt selv 😉

 2. Superpapsen skrev:

  Tøft! Dette skal testes ut hjemme hos oss. Men syv kjeler med oppvask står jeg over til Thelma kan ta ansvaret for den biten 😛
  Superpapsen siste blogginnlegg: Kunstneren Thelma imponerer!

  • Hanna skrev:

   Hehe, men barna nøyer seg kanskje med rød, gul, blå grønn? Og kanskje lilla må til. Det er tross alt bare fem kjeler… 😉

 3. DSBs Mamma skrev:

  Hehe – postert innlegg med foto av samme pasta i pølser for flere dager siden på FB-siden min 🙂 Sjekk dette: https://www.facebook.com/detsmartebarnet#!/photo.php?fbid=146561915508250&set=a.118810358283406.25134.118775888286853&type=1&theater
  DSBs Mamma siste blogginnlegg: Møtet med en kjempe!

  • Hanna skrev:

   Ja, det er en stund siden jeg så det for første gang — det er sikkert populært i flere familier 🙂

 4. spesiellinor skrev:

  Haha! ser ut som tegneseriemat 🙂 Sikkert kjempemorsomt for barna.
  Ikke heelt aktuelt her i huset enda. Hvis mannen blir så kresen får han lage sin egen mat :-p (det er vel egentlig jeg som er den kresne av oss..).
  Hv med kjøttkaker i pepperkakeform da? Men må nok bruke mer egg eller maizena for å få de til å henge sammen.. evt steke de med formen på 🙂
  spesiellinor siste blogginnlegg: Nå får jeg endelig et bankkort hvor jeg ser normal ut 😀

  • Hanna skrev:

   Oooh, ser stort potensiale der. Lurer på om jeg ikke skal prøve meg på det neste gang jeg lager kjøttkaker 😉

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge