Storesøster anbefaler: Flere spill fra Toca Boca

Vi er jo veldig fan av Toca Boca, det legger jeg ikke skjul på, så vi har så klart kjøpt flere spill… Nå i påsken har iPaden blitt flittig brukt 🙂

Toca Store (21,-)

Tocamynter er verdt litt mer enn norske kroner... Skjermdump fra spillet.

Tocamynter er verdt litt mer enn norske kroner… Skjermdump fra spillet.

Her bestemmer du først hva du vil selge i butikken din. Kunden (en annen spiller eller du selv) velger en vare, du velger prisen, og om kunden har nok penger kan man kjøpe en til vare. Kunden har til sammen ti mynter, så man kan kjøpe mellom to og ti varer etter hva kjøpmannen bestemmer at prisen er. Lillemor elsker dette spillet, men for meg blir det litt ensformig etter å ha spilt det et par ganger. Vi bruker å telle pengene høyt når vi betaler, og har samtaler som kunde og kjøpmann. Fint med dagligdagse situasjoner som barna kjenner igjen. Fra 3 år.

Toca Birthday Party (21,-)

Skal det være et stykke til? Skjermdump fra spillet.

Skal det være et stykke til? Skjermdump fra spillet.

Dette spillet kjøpte vi like før Lillemor fylte år. Du skal nemlig ha bursdagsselskap, og velge ut kake, tallerken og gave til festen. Så serveres kaken og lysene blåses ut (med fingeren). Deretter kan opptil tre spillere spise kake, drikke saft og smelle party poppers. Det aller morsomste er å åpne gaven, for det er forskjellige leker man kan få. Etter all kaken er spist opp må oppvasken tas, før man kan feire bursdag på nytt. Igjen er dette et spill Lillemor kunne spilt i timesvis, men jeg synes det blir litt kjedelig i lengden. Heldigvis synes hun det er helt ok å spille det alene også. Fra 2-3 år.

Toca House (21,-)

Vask klær og gulv fra sofaen. Skjermdump fra spillet.

Vask klær og gulv fra sofaen. Skjermdump fra spillet.

Dette spillet syntes jeg var en stor skuffelse. Det hørtes veldig fint ut med at man spiller ut dagligdagse gjøremål som å vaske gulv og vinduer, tenne på ved i peisen, henge klær til tørk og stryke de, og sortere post, men det er rett og slett bare mange av de samme oppgavene. Du støvsuger, vasker vindu, gulv, og flekker på samme måte. Du tenner på bål ved å dra vedkubber til peisen for så å dra en fyrstikk dit. Jeg synes de kunne gjort litt mer ut av spillet, slik at man f.eks. måtte dra fyrstikken på esken for så å holde den inntil veden, og lignende, så for meg blir det bare mange sider av samme sak. Lillemor ser ikke ut til å bry seg så mye om det, men det er heller ikke det spillet hun spiller oftest. Har hørt flere som elsker dette spillet, men jeg var rett og slett skuffet. For barn i alderen 2-6 år.

Toca Train (21,-)

Tuut tuut! Skjermdump fra spillet.

Tuut tuut! Skjermdump fra spillet.

Her er du lokfører! Du kan velge kameravinkel fra førerhuset eller fra luften, og jobben din er å stanse når noen skal på, eller du skal laste varer på toget. Hele spillet er en digital togbane der barnet kan leke som det vil. Lillemor var ikke helt med på dette, jeg tror det var fordi hun syntes det gikk litt fort (man kan endre hastigheten på toget selv altså, hun må nok bare bli litt bedre kjent med spillet). Du kan så klart velge å ikke ta på passasjerer eller varer også. Ellers er spillet lett å skjønne, og passer for barn mellom 3-7 år.

Kommentarer

  1. Amalie er ikke så veldig ivrig på spillingen sin enda, så her går det foreløpig mest i dyrebilder og dyrelyder 😉
    Mamma Marianne siste blogginnlegg: Påske

    • Hanna skrev:

      Lillebror har også spill som for det meste er lyder og sang, men når søster spiller sine spill vil han veldig gjerne være med 😉

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge