Mikkel Rev strikkeoppskrift

De som følger meg på Instagram (@drommeland) har sett at jeg har prøvd meg på strikking igjen. Jeg lærte å strikke da jeg var i barneskolealder, men kunne bare rett og vrang. Da jeg gikk gravid med storesøster lærte jeg meg flere teknikker ved hjelp av videoer på Knittinghelp, og det var sånn jeg klarte å strikke etter oppskrifter… På engelsk. Da jeg kom over verdens søteste, kjempelette, skjerf på Trines blogg Meraki, skjønte jeg at jeg bare måtte strikke det.

I oppskriften bruker hun ull, men siden barna våre ikke tåler det gikk jeg bare i butikken og plukket ut en type bomullsgarn. Jeg gikk bare etter garn som skulle strikkes på 3.0 mm, og fant den søteste revefargen! Det er Mandarin Petit fra Sandnes Garn i fargene 2709 Orange og 1012 Natur. Siden jeg ikke er en så dreven strikker måtte jeg gjøre en litt egen versjon av oppskriften.

For å strikke dette skjerfet må du kunne å

  • Strikke riller
  • Øke
  • Minke
  • Sy endene, feste ørene og øyne

Du trenger

  • Strikkepinner str. 3.0 mm
  • Tynt garn i to farger.
  • Knapper, perler eller sort/mørkebrunt garn til øyne.
Slik ser stykket ut når du har strikket ferdig (og sydd på ett øre)

Slik ser stykket ut når du har strikket ferdig (og sydd på ett øre)

Slik gjør du det

Legg opp 2 masker av lys farge.
Strikk rillestrikk mens du øker med 1 maske på hver side, på annen hver rad.
Gjør dette til du har 32 masker.

Bytt farge og strikk 32 rader med rillestrikk.
På neste rad: Mink jevnt med 6 masker.

Bytt til ribbestrikk: 1 rett og vrang for 33 rader.

Bytt tilbake til rillestrikk, og på den første raden øker du med tre masker slik at det blir 29 til sammen.

Fortsett med rillestrikk:
Barnestørrelse: 110 rader/26 cm
Voksenstørrelse: 154 rader/36 cm

Bytt farge.
Mink med 1 maske på hver side, annen hver rad, til du har 5 masker igjen.
Strikk rillestrikk for 4 rader.
Øk med 1 maske på hver side, annen hver rad, til du har 29 masker.
Strikk en rad rillestrikk og fell av.

Ører:
Legg på 14 masker.
Strikk 1 rad.
Strikk rillestrikk mens du feller av 1 maske på hver side, annen hver rad, til du har 2 masker igjen.
Fell av ved å dra tråden gjennon løkkene.
Strikk et til øre.

Fiks ferdig rev! Bare stikk halestykket gjennom snutepartiet, og voilà!

Fiks ferdig rev! Bare stikk halestykket gjennom snutepartiet, og voilà!

Etterbehandling:
Brett det lyse hodet og sy kanten fast til overgangen mellom lyst og mørkt garn.
Sy ørene på.
Sy på øyne.
Fest alle endene.

Mikkel Rev

Trackbacks

  1. […] er kanskje ikke helt sesongen for skjerf, men jeg falt sånn for dette søte reveskjerfet! Dessuten er det kjempelett å strikke […]

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge