På barseltreff med vindu mot verden

I går var jeg på barseltreff hos Redd Barna i forbindelse med kampanjen «9 måneder igjen» 🙂

Barseltreff hos Redd Barna

Barseltreff hos Redd Barna

Marit Heiberg, leder av Jordmorforeningen, var der for å fortelle om hvor mye bedre helsetilbudet i Sierra Leone har blitt siden det nå er gratis for fødende, ammende mødre og barn opp til fem år å få helsehjelp. Dette er helt fantastisk i ett av verdens fattigste land.

Mammadamen Karianne Gamkinn kom også for å fortelle om mødre i Norge. Dessverre fikk ikke jeg med meg så mye av det siden Knerten bestemte seg for å stikke avgårde for å utforske resten av Redd Barnas lokaler. Han kuppet et møte, hilste folk ved trappen, ryddet på kjøkkenet og hadde et aldri så lite meltdown foran utgangsdøra fordi han ikke kom seg ut.

Lille Knerten på utforskning.

Lille Knerten på utforskning.

På vei mellom etasjene? Her får du en sjenert velkomst.

På vei mellom etasjene? Her får du en sjenert velkomst.

Selv om mye av tiden gikk med på å løpe etter en stor liten gutt som ikke syntes det var noe kult at noen hadde satt ut marshmallows på bordene som han ikke fikk smake på, så syntes jeg det var veldig koselig. Det var som et vanlig barseltreff, bare uten snakk om sinksalver, bleiemerker, farge på gulp, eller sovemønster. Vi fikk hilse på mange søte babyer, og mødre, og Minsten flørtet litt ekstra med Maria (som er ett år i dag, hurra!).

Faktisk ble det så mye tjohei for minsten at han sovnet i vognen da vi trillet en liten tur i sentrum etterpå. Dét har ikke skjedd siden han var en bitteliten baby, tenk!

Sliten etter mange nye impulser.

Sliten etter mange nye impulser.

Oppfordrer forresten alle til å signere her slik at kanskje flere mødre og barn i fattige land kan få hjelp.

Her er forresten litt om treffet fra Redd Barnas sider.

Kommentarer

 1. Fru Thoresen skrev:

  Så mye spennende du er med på for tida 🙂
  Kjenner meg igjen i å holde styr på en som ikke er interessert i det en egentlig skal gjøre 😛
  Men sånn er det med barn, og et barseltreff er jo det beste stedet å få forståelse for det 🙂
  Fru Thoresen siste blogginnlegg: Kakebordet i dåpen

  • Hanna skrev:

   Ja, det er gøy å finne på litt andre ting innimellom 🙂

   Han var nok den eldste der, så han gikk først litt rundt og pekte på de som lå på gulvet, lekte litt med lekene deres og sånn, men så var det kjedelig og da han innså at døren var åpen var det ingen vei tilbake… Men som du sier, så var det heldigvis ingen som brydde seg om hverken hyl og skrik, amming eller at maten gikk i gulvet 😉

 2. Frøken K skrev:

  Hahaha.. for en skjønning.. et lite meltdown ♥
  Frøken K siste blogginnlegg: Ærlighetens time

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge