London i bilder

Londonturen var som sagt et deilig avbrekk i hverdagen. Jeg klarte så klart å bli syk dagen før avreise, så jeg gjorde mitt for å bli frisk så fort som mulig, med kanskje litt varierende resultat. Heldigvis ble jeg bedre, selv om kvalmen ikke ga seg helt. Jeg fikk derfor ikke nytt maten så mye som jeg ønsket, men det jeg fikk i meg var utrolig godt 🙂

Her er en liten oppsummering av turen:

Vi shoppet fredag. Vi shoppet lørdag. Vi shoppet søndag. Og vi klarte til og med å shoppe litt på mandag også.

Luna Simone Hotel

Anita hadde funnet hotell til oss, og vi bodde på The Luna Simone Hotel i Victoria. Det er familiedrevet, og eierne var kjempehyggelige og serverte frokost hver morgen. Mange av severdighetene var i gåavstand, og det var mange teatre i nærheten. Både buss og undergrunn var like i nærheten, så vi kom oss raskt rundt. Spesielt siden reiseguiden min kunne veien til de fleste stedene og hadde til og med klart et Oyster card til meg, hehe.

Alle stedene vi spiste hadde god mat, det var bare synd at jeg var så dårlig at jeg ikke fikk maks utbytte av det 😉 Her er noen anbefalinger:

Matanbefaling: The Lemon Tree

The Lemon Tree var en thairestaurant som lå over en bar i Covent Garden. Maten var så god at jeg glemte at jeg var dårlig, og ble kjempekvalm etterpå, hehe. Skulle absolutt dratt tilbake dit, yum!

Matanbefaling: Gourmet Burger Kitchen

Vi spiste på Gourmet Burger Kitchen i Notting Hill. Vant til norsk standard var jeg superimponert over at et burgersted hadde tre vegetaralternativer, i tillegg til salat og forretter. God var maten også 🙂

Matanbefaling: Pret A Manger

Pret A Manger er en fast food-kjede som selger ferdig påsmurt mat, og vi gikk ofte dit for å få lunch. De hadde et deilig utvalg av vegetarmat, med mye smak og sunn snacks (i motsetning til at britene ofte spiser potetgull til lunchen).

Vi var også på en italiensk restaurant der jeg glemte å ta bilde fordi jeg var så dårlig at jeg hadde problemer med å bare se på andre spise… Jeg bestilte en salat med krutonger og smeltet ost, og jeg tror nok den hadde vært veldig god hadde jeg ikke vært så dårlig :faint: Er det forresten bare jeg som hater å spise lite på restaurant? Selv om man har spist seg stappmett og maten var kjempegod, føler jeg for å unnskylde meg fordi jeg ikke har spist opp.

Jeg hadde jo sagt på forhånd at jeg bare ville ta det med ro: Shoppe det vi orker, spise og kose oss. Vi hadde noen planer med turen, og det var Notting Hill, Victoria’s Secret, Platform 9¾, Disney Store og Hamleys. Litt påvirket av at jeg har barn, tja? Og så er jeg jo unektelig litt barnslig i tillegg 😉

Da vi kom til Platform 9¾ trodde vi at det bare var å trippe opp til platformen og ta et bilde. Håhnei. Der var det en fyr med skjerf fra de respektive husene, ei som tok bilde, og folk som stod i kø for å bli tatt bilde av. Harry Potter-nerden som jeg er måtte jeg jo få et bilde derfra, så jeg fikk til slutt dratt Anita med meg i køen. Da folkene valgte skjerf ropte skjerfmannen ut navnet på huset, snurret skjerfet rundt halsen, før man ble plassert foran trallen som var halvveis gjennom veggen. De aller fleste valgte Gryffindor (sjokk), så da jeg valgte Ravenclaw sa han lavt: «That’s the best house!». Hoho!

Platform 9¾

Jada, jeg er like flau som jeg ser ut på bildet. Så gikk turen til den lille butikken som lå like ved, der jeg kjøpte meg et eget skjerf 😉

Platform 9¾ shop

I Disney Store brukte jeg altfor mye penger, men jeg hadde jo lovt barna en Londongave, og storesøster hadde til og med kommet med en bestilling på Doc McStuffins-klær, så da ble det det. Lillebror fikk en fempakke med biler fra filmen Biler, og så ble det en Kose til doktorfrakken, og pysjamaser til begge barna.

Men jeg brukte aller mest, uten tvil, penger på Victoria’s Secret. Det er jo ganske dyrt der, men de har jo også verdens beste BH-er. De er virkelig supergode på og passer perfekt. Jeg handlet så mye at hvis jeg hadde brukt samme sum noen dager senere hadde det kjøpt meg en billett til å ta bilde sammen med Adriana Lima (som skulle komme til butikken på onsdag). Men let’s face it: Hvorfor skulle jeg ville bli tatt bilde av ved siden av en verdenskjent undertøysmodell?! Haha.

Victoria's Secret

I London leker de ikke julegater, altså. Man skulle jo tro at man fikk julestemning av mindre, men det manglet jo én ting for å virkelig føle at det snart er jul…

Julegate

Julepynt

Juletre

Julegate

…Snø.

Så på mandag dro vi til Winter Wonderland i Hyde Park, som er et julemarked med tivoli og skøytebane. De spilte julemusikk, og de hadde boder med julepynt, så julefølelsen begynte å komme krypende. Igjen manglet det bare snø. Anita fikk meg med i et pariserjul, med den høydeskrekken min var det ikke akkurat en fryd.

Winter Wonderland

Tre runder tok det før vi fikk komme ut, og jeg svettet og var en smule hysterisk der oppe. Heldigvis var det god utsikt og guiden min kunne fortelle hva vi så, sa da glemte jeg at vi holdt på å dø der en liten stund 😉

Hyde Park

London før jul er nok mer folksomt enn ellers (sikkert ikke noe verre enn om sommeren, vil jeg tro), men jeg syntes ikke det var så ille. Dessuten var det utrolig deilig å slippe å stresse rundt for å rekke mange ting som man har planlagt å se eller gjøre. Det eneste jeg angrer på er at vi ikke så et show, for det fikk jeg lyst til da jeg gikk forbi de mange teatrene…

Og litt sightseeing fikk vi gjort på veien også, både Buckingham Palace, Westminster Abbey, Big Ben, Trafalgar Square (med det norske juletreet) og London Eye ble sett fra bussen på vei til shopping og mat 🙂

Buckingham Palace

Kommentarer

 1. spesiellinor skrev:

  Åå ser ut som om dere har kost dere masse 🙂 Jeg og har lyst å reise igjen, men nå blir det ikke noe mer enn Stavanger og Bergen i julen, hehe.
  Jeg og elsker Victorias secret. De hadde jo outlet i USA, og der kostet en truse 3-5$ og en BH 15$! Kjøpte en del, men skulle kjøpt mye mer! Eneste ulempen var jo at der måtte man gå å leite etter sett selv, fordi trusene lå et sted og BHene et annet. Synd du var så dårlig da, håper du er bedre nå 🙂
  spesiellinor siste blogginnlegg: Juletreet er på plass 🙂

  • Hanna skrev:

   Oooh, skulle gjerne vært på VS outlet! :crush: Det verste er å måtte lete etter riktig størrelse i BH, men det skulle jeg jammen meg gjort hos VS 😀

 2. Anita skrev:

  Så fine bilder du tok da 🙂
  Jeg ser på «London, baby!»-episoden av Friends 😛

 3. Lotta skrev:

  Hørtes og ser ut som en fabelaktig tur 🙂
  Har vært i London en gang, og det ga virkelig mersmak.
  Men en halv dag sightseeing og en halv dag shopping er en halv dag shopping for mye for meg 😛
  Digger det rosa juletreet da! 😀

  • Hanna skrev:

   Ah, syntes det var terapi å få shoppe i fred og uten stress 😀

   Victoria’s Secret kan jo rosa :faint:

 4. Irene skrev:

  For en fantastisk tur, så mye dere rakk! Bare typisk at du skulle bli syk da. :/
  Irene siste blogginnlegg: et nytt liv

  • Hanna skrev:

   Følte også at vi rakk mye, men det var kanskje fordi vi ikke hadde så mange ting vi måtte gjøre 😀

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge