På lunsjdate med storesøster

I går tok jeg og størstejenta mi oss en dag sammen i Oslo. Riktignok måtte jeg jobbe første del av dagen, men hun satt så fint og tegnet mens jeg prøvde å temme misfornøyde katter, så jeg synes det gikk over all forventning.

Etterpå var vi invitert til førpremiere på The Local sitt familiebrunsj-konsept, sammen med et knippe foreldre- og matbloggere. The Local er et restauranthus på Fornebuporten som består av The Local Kitchen (restaurant), The Local Oven (bakeri og pizzeria) og The Local Bar. Jeg likte veldig godt stemningen der inne, og det minte meg om Natural Kitchen i London.

The Local Kitchen

The Local sin kokk, Andreas Larundt Schlek, fortalte at han synes det er viktig med sosiale i måltidet: «Alle skal kunne være inkludert i måltidet». De velger råvarer som de kan stå inne for — de vet historien om leverandør og opprinnelsen, og bærekraft er viktig. Råvarene de serverer har en lokal historie og høy kvalitet, og mye er også økologisk.

Etter en liten omvisning (ryktene sier at The Local Oven har «verdens beste pizza») fikk vi smakebiter fra familiebrunsjmenyen.

The Local: Miniburger

The Local: Noe fiskete

The Local: Dessert i alle fasonger

The Local: Pannekaker

Hva var mest fristende? Gjett hva femåringen valgte først?

The Local: Nam!

The Local: Hva valgte vi først?

Jeg må innrømme at jeg ble litt revet med og gjorde det samme… Ellers smakte jeg på grønnkålsalat med parmesan, deilige oliven og et utrolig godt brød. Ja, og den økologiske eplejuicen deres var helt fantastisk! Vi satt sammen med Anette, Liza og døtrene deres, og det var hyggelig for storesøster å ha barn i samme alder som hun kunne være sammen med mens de voksne snakket om kjedelige voksenting.

De har forresten en hyggelig liten lekekrok for barna der de kan tegne, lese eller leke med Duplo, så derfra var det vanskelig å få henne med seg… 😉 Dessuten var det god plass til barnevogner (en hel barselgruppe var med), og de har også sitteplasser ute.

The Local Oven

Jeg kan absolutt anbefale dette stedet! Etter hvert skal de også få et lite marked der, og de har allerede et lite utvalg av ost, kjøtt, pizzamel, lakris, pasta og mer. Dessuten er planen at kokken skal sette sammen råvarer slik at du lett kan ta de med og lage en god middag hjemme.

Lørdag 22. august kl 13:00 skal de ha åpningsfest, og alle er invitert 🙂 Det blir konsert, flyshow og aktiviteter for hele familien, og det hele er gratis.

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge