Lillesøster 17 måneder

Kjære store Bella!

Du er så skjønn! Du babler i vei, og dine mest brukte ord nå er [tonn] (tom), «denne denne» (denne), «nei» og «mamma». Du har også fått en veldig vilje, og hvis ting ikke går slik du ønsker setter du et ordentlig brøl og hyler og skriker som bare det. De påpekte det faktisk i barnehagen i dag at du nå plutselig sier i fra når du ikke er fornøyd, og det er jo egentlig bra 😀

Du begynner å syntes at å sitte på fanget og kose er litt kjedelig, så jeg nyter hvert sekund jeg får lov til å klemme på deg 🙂 Vi sluttet faktisk å amme i går. Jeg hadde sett for meg at du kom til å bli kjempesint og kaste de små armene dine rundt, slik du har brukt å gjøre når jeg har ment at det ikke passer å amme deg (sånn midt i middagslagingen), men du har ikke spurt en eneste gang. Jeg tror rett og slett at du har glemt det! Du er så glad i å utforske og leke, at tiden går for det meste til det, og ingenting er vel bedre enn at ammeslutt kan gå så lett!

Du spiser så bra, og jeg er så takknemlig for det! Du ønsker å smake på ALT som vi spiser, og det gjør litt vondt når jeg må si nei (f.eks. til veldig sterk mat). Dessuten får du med deg alt som vi gjør, så om vi prøver å snike på litt ketchup til de eldste, så kaster du alt du holder på med, for sånn vil du også ha 😉 Heldigvis spiser du så godt at jeg ikke er så bekymret for at du skal bli så kresen som søsknene dine, men det kommer vel etter hvert 😅

Siden du har skjønt at du også kan bestemme litt, blir leken med søsknene dine ikke alltid like grei. Du plukker med deg det du ønsker å leke med, og bryr det ikke om at det kanskje var en del av bilbanen til storebror 😂 Eller at du kaster hundrevis av perler på gulvet til storesøster, som blir megafortvilet fordi hun prøver å holde rommet sitt litt ryddig.

Men du er ei god jente, og i det siste har du blitt så glad i kosedyr. Og spesielt en hund du fikk i gave da du ble født. Den er med i sengen hver kveld, og du koser og klemmer, og triller tur med den hele tiden. Skikkelig koselig å se 🙂 Pappaen din har lagt deg hver dag siden du begynte å sove på eget rom (fordi du bare har hylt og skreket og ville opp på armen hvis jeg har prøvd), men nå har jeg fått prøve meg en uke. Og det går helt fint! Jeg sitter inne hos deg til du sovner, og det tar alt fra 15-30 minutter. Dessuten sover du som regel gjennom natten også, og hvis du skulle våkne, klarer du å roe deg helt selv når du får beskjed om at det er natt og du bare kan sove videre.

Elsker deg, snuppemor!

Kos og klem fra mamma.

Din kommentar

*

*

CommentLuv badge